به گزارش سافت گذر، احتمال دارد که به زودی شرکتهای بزرگ دنیای فناوری اطلاعات مجبور شوند دادههای فعالیتهای تجاری و خدماتی مربوط به مشتریان خود را با بانکها به اشتراک بگذارند تا فضای رقابتی از بین نرود.
پس از اینکه فیسبوک تصمیم گرفت ارز رمز مجازی خود موسوم به لیبرا را عرضه کند، بسیاری از کارشناسان اقتصادی نسبت به آن موضع گرفته و عنوان کردند این اقدام کمپانی آمریکایی باعث بر هم خوردن ثبات مالی بازار میشود.
روز یکشنبه گزارشی منتشر شد و در آن اقتصاددانان خبر دادند که حضور کمپانیهای بزرگ دنیای فناوری اطلاعات در سازوکارهای مالی فعالیت بانکها را در این حوزه مختل خواهد کرد.
این نگرانیها در حالی به وجود آمدهاند که در کشور چین برخی از شرکتهای فعال تکنولوژی هماکنون فعالیتهای تجاری خود را آغاز کردهاند.
اگر این اتفاق رخ دهد، شرکتهایی نظیر فیسبوک، مایکروسافت، آمازون، اپل و . . . که هماکنون پایگاههای دادهای عظیمی دارند میتوانند دنیای تجارت را کاملاً در اختیار خود درآورند حال آنکه کمپانیهای کوچکتر دسترسی به چنین امکانات ندارند.
علیرغم اینکه هنوز در این زمینه اتفاقات زیادی به وقوع نپیوسته ولی آمازون، فیسبوک، eBay، Alipay و گوگل به تازگی مجوز انجام فعالیتهای تجاری در برخی کشورهای اروپایی مانند لیتوانی، ایرلند و لوکزامبورگ را دریافت کردهاند.
بانکهای اروپایی و در دیگر کشورها مجبور شدهاند دادههای مشتریان خود را با کمپانیهای تکنولوژی حاضر در اقتصاد به اشتراک بگذارند تا سرویسهای پرداخت متنوعی را تشکیل دهند و همین اتفاق نیز ممکن است برای گوگل، آمازون، مایکروسافت و نمونههای مشابه رخ دهد.
هیأت مدیره مسئول حفظ ثبات مالی در چین میگوید:«« دسترسی کمپانیهای بزرگ به اطلاعات مشتریان این شائبه را به وجود میآورد که امکان دارد آنها این دادهها را در اختیار مسئولین قرار داده و سرویسهای تجاری و مالی را به نفع خود تغییر دهند. البته انجام این کار از یک جهت ممکن است که باعث شود حاضران دنیای کسب و کار به رقابت کردن تشویق شوند. مسئولین هم باید با شرکتهای بیمه همکاری کنند تا فعالیتهایی که ثبات اقتصادی به وجود میآورند را گسترش دهند و چندان به شهرت کمپانی فعال توجه نداشته باشند»».
منبع: gadgetsnow.com